Kraje leżące na kontynencie obu Ameryk przez lata dynamicznie zmieniały swoją tradycję i standardy. Do tych zmian przyczyniły się głównie hiszpańscy konkwistadorzy i tubylczy Indianie. Jednym z takich krajów jest łączący obie kultury Meksyk. Kuchnia meksykańska charakteryzuje się powszechnością używania do przyrządzania potraw kukurydzy, papryki i pikantnych dodatków dopełniających smaku. Najbardziej znaną potrawą tej kuchni jest burrito, chociaż w dużej części kraju nie jest popularne, gdyż jest to potrawa meksykańsko-amerykańska. Jest to potrawa składająca się z tortilli pszennej, która jest zawinięta wokół farszu. Placki tortilla są za to najbardziej rozpowszechnionymi składnikami kuchni meksykańskiej. Jest to podstawa wielu innych potraw, którą przygotowuje się z masy lub mąki kukurydzianej lub pszennej. Kuchnia ta charakteryzuje się także powszechnością używania do przyrządzenia potrawy roślin strączkowych takich jak fasola, której stosuje się około 20 gatunków. Połączenie tych składników skutkuje bardzo nietypowym smakiem, który może zaspokoić nawet najwybredniejsze podniebienia.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Taśmy do pakowaniaTaśmy do pakowania
    Zalety taśmy do pakowania z nadrukiem. Istnieją różne rodzaje taśmy przeznaczonej do pakowania kartonów i paczek. Jednym z nich jest taśma samoprzylepna z logo firmy, napisem „uwaga, szkło!” lub innym …
  • Zadbaj o kuchnięZadbaj o kuchnię
    Doskonale wiemy o tym, że bieżące czasy oferują człowiekowi naprawdę ogrom różnego typu przedmiotów. Dzięki tymże przedmiotom człowiek może prowadzić naprawdę komfortowe i udane życie. Jednakże, bardzo często okazuje się, …
Grudzień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Strony