Kraje leżące na kontynencie obu Ameryk przez lata dynamicznie zmieniały swoją tradycję i standardy. Do tych zmian przyczyniły się głównie hiszpańscy konkwistadorzy i tubylczy Indianie. Jednym z takich krajów jest łączący obie kultury Meksyk. Kuchnia meksykańska charakteryzuje się powszechnością używania do przyrządzania potraw kukurydzy, papryki i pikantnych dodatków dopełniających smaku. Najbardziej znaną potrawą tej kuchni jest burrito, chociaż w dużej części kraju nie jest popularne, gdyż jest to potrawa meksykańsko-amerykańska. Jest to potrawa składająca się z tortilli pszennej, która jest zawinięta wokół farszu. Placki tortilla są za to najbardziej rozpowszechnionymi składnikami kuchni meksykańskiej. Jest to podstawa wielu innych potraw, którą przygotowuje się z masy lub mąki kukurydzianej lub pszennej. Kuchnia ta charakteryzuje się także powszechnością używania do przyrządzenia potrawy roślin strączkowych takich jak fasola, której stosuje się około 20 gatunków. Połączenie tych składników skutkuje bardzo nietypowym smakiem, który może zaspokoić nawet najwybredniejsze podniebienia.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Taśmy do pakowaniaTaśmy do pakowania
    Zalety taśmy do pakowania z nadrukiem. Istnieją różne rodzaje taśmy przeznaczonej do pakowania kartonów i paczek. Jednym z nich jest taśma samoprzylepna z logo firmy, napisem „uwaga, szkło!” lub innym …
  • Czas na nowe meble kuchenneCzas na nowe meble kuchenne
    Doskonale wiemy o tym, że tak naprawdę to wszystko na tym świecie ma swój czas. Niestety, ale nic nie jest wieczne i dlatego też powinniśmy być świadomi tego, że co …
Sierpień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Strony