Kraje leżące na kontynencie obu Ameryk przez lata dynamicznie zmieniały swoją tradycję i standardy. Do tych zmian przyczyniły się głównie hiszpańscy konkwistadorzy i tubylczy Indianie. Jednym z takich krajów jest łączący obie kultury Meksyk. Kuchnia meksykańska charakteryzuje się powszechnością używania do przyrządzania potraw kukurydzy, papryki i pikantnych dodatków dopełniających smaku. Najbardziej znaną potrawą tej kuchni jest burrito, chociaż w dużej części kraju nie jest popularne, gdyż jest to potrawa meksykańsko-amerykańska. Jest to potrawa składająca się z tortilli pszennej, która jest zawinięta wokół farszu. Placki tortilla są za to najbardziej rozpowszechnionymi składnikami kuchni meksykańskiej. Jest to podstawa wielu innych potraw, którą przygotowuje się z masy lub mąki kukurydzianej lub pszennej. Kuchnia ta charakteryzuje się także powszechnością używania do przyrządzenia potrawy roślin strączkowych takich jak fasola, której stosuje się około 20 gatunków. Połączenie tych składników skutkuje bardzo nietypowym smakiem, który może zaspokoić nawet najwybredniejsze podniebienia.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Surówki o każdej porze rokuSurówki o każdej porze roku
    Ludzie dzisiejszych czasów mają dla siebie coraz mniej czasu na to, aby móc naprawdę normalnie funkcjonować i nie ma dosłownie żadnych szans na to, aby móc znaleźć dla siebie chociażby …
  • Smaki różnych kuchniSmaki różnych kuchni
    Aby móc sobie wyrobić zdanie na temat różnych kuchni, należy wszystkiego spróbować. Jeśli poczuje się smak różnych kuchni, można będzie wtedy być prawdziwymi ekspertem. Będzie się wiedziało co jest dobre …
Lipiec 2018
P W Ś C P S N
« sty    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Strony