W dzisiejszych czasach szukamy oszczędności na każdym kroku. Większość z nas zaczyna również oszczędzać na jedzeniu. Szukamy nie tylko tańszych produktów, ale również tanich potraw. Można by powiedzieć, że szukamy potraw, które można zrobić z niczego bądź też z resztek. Prawda jest jedna, jedzenia się nie powinno wyrzucać, bowiem wszystko można wykorzystać. Jeśli masz resztki warzyw surowych możesz pomyśleć o pysznej surówce. Jeśli są one ugotowane, wówczas możesz pomyśleć o sałatce. Resztki wędlin możesz wykorzystać do fasolki po bretońsku, do pizzy czy też zapiekanek. Ugotowanego makaronu również nie wyrzucaj. Daj go do naczynia żaroodpornego dodaj ser, wędlinę, pomidora i zapiecz w piekarniku. Pyszna i pożywna zapiekanka. Prostych i zarazem szybkich przepisów jest naprawdę bardzo wiele. Większość powstaje poprzez własne inspiracje podczas gotowania. Nie bój się jednak eksperymentów w kuchni, bowiem to dzięki nim powstają najsmaczniejsze i najbardziej niepowtarzalne potrawy. Nawet w dobie kryzysu możesz zjeść tanio i dobrze.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Taśmy do pakowania
    Zalety taśmy do pakowania z nadrukiem. Istnieją różne rodzaje taśmy przeznaczonej do pakowania kartonów i paczek. Jednym z nich jest taśma samoprzylepna z logo firmy, napisem „uwaga, szkło!” lub innym …
  • Burrito – pikantne danie, czy znak rozpoznawczy kuchni meksykańskiej?
    Kraje leżące na kontynencie obu Ameryk przez lata dynamicznie zmieniały swoją tradycję i standardy. Do tych zmian przyczyniły się głównie hiszpańscy konkwistadorzy i tubylczy Indianie. Jednym z takich krajów jest …
Czerwiec 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Strony