W dzisiejszych czasach szukamy oszczędności na każdym kroku. Większość z nas zaczyna również oszczędzać na jedzeniu. Szukamy nie tylko tańszych produktów, ale również tanich potraw. Można by powiedzieć, że szukamy potraw, które można zrobić z niczego bądź też z resztek. Prawda jest jedna, jedzenia się nie powinno wyrzucać, bowiem wszystko można wykorzystać. Jeśli masz resztki warzyw surowych możesz pomyśleć o pysznej surówce. Jeśli są one ugotowane, wówczas możesz pomyśleć o sałatce. Resztki wędlin możesz wykorzystać do fasolki po bretońsku, do pizzy czy też zapiekanek. Ugotowanego makaronu również nie wyrzucaj. Daj go do naczynia żaroodpornego dodaj ser, wędlinę, pomidora i zapiecz w piekarniku. Pyszna i pożywna zapiekanka. Prostych i zarazem szybkich przepisów jest naprawdę bardzo wiele. Większość powstaje poprzez własne inspiracje podczas gotowania. Nie bój się jednak eksperymentów w kuchni, bowiem to dzięki nim powstają najsmaczniejsze i najbardziej niepowtarzalne potrawy. Nawet w dobie kryzysu możesz zjeść tanio i dobrze.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Kuchnia wykonana na poddaszuKuchnia wykonana na poddaszu
    Ogromnym plusem dużych domów jednorodzinnych jest nader wszystko możliwość ich dalszego rozbudowywania. Kwestią, która jest najważniejsza dla ludzi, którzy podejmują się dla swoich potrzeb budowania własnego domu jest wolność, którą …
  • Termometr do gotowaniaTermometr do gotowania
    Termometr do gotowania. Są osoby, które bardzo lubią gotować i jest to praktycznie ich pasja, a są też takie, które o wiele bardziej lubią jeść, a stać przy garach wręcz …
Październik 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  
Strony