W dzisiejszych czasach szukamy oszczędności na każdym kroku. Większość z nas zaczyna również oszczędzać na jedzeniu. Szukamy nie tylko tańszych produktów, ale również tanich potraw. Można by powiedzieć, że szukamy potraw, które można zrobić z niczego bądź też z resztek. Prawda jest jedna, jedzenia się nie powinno wyrzucać, bowiem wszystko można wykorzystać. Jeśli masz resztki warzyw surowych możesz pomyśleć o pysznej surówce. Jeśli są one ugotowane, wówczas możesz pomyśleć o sałatce. Resztki wędlin możesz wykorzystać do fasolki po bretońsku, do pizzy czy też zapiekanek. Ugotowanego makaronu również nie wyrzucaj. Daj go do naczynia żaroodpornego dodaj ser, wędlinę, pomidora i zapiecz w piekarniku. Pyszna i pożywna zapiekanka. Prostych i zarazem szybkich przepisów jest naprawdę bardzo wiele. Większość powstaje poprzez własne inspiracje podczas gotowania. Nie bój się jednak eksperymentów w kuchni, bowiem to dzięki nim powstają najsmaczniejsze i najbardziej niepowtarzalne potrawy. Nawet w dobie kryzysu możesz zjeść tanio i dobrze.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Letnie sałatki owocoweLetnie sałatki owocowe
    Kiedy nadchodzi lato każdy z nas stara się w jak największym stopniu zadbać przede wszystkim o spróbowanie smaków jakie do tej pory były dla nas samych zupełnie nie dostępne. Mowa …
  • Co ma być w kuchni?Co ma być w kuchni?
    Z pewnością każdy z nas niejednokrotnie znalazł się w takiej sytuacji, kiedy to kompletnie nie wiedzieliśmy tego, w co się wyposażyć, aby nasze życie było przede wszystkim bezproblemowe. Niejednokrotnie okazuje …
Wrzesień 2018
P W Ś C P S N
« sty    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Strony