Zachodni sąsiedzi Polski, czyli Niemcy, mimo, że ich kuchnia nie zalicza się do najbardziej znanych na świecie, to jednak mają niezwykle interesujące menu. Warto przytoczyć tutaj kilka przykładów, aby móc dostrzec, jak wygląda niemiecka kuchnia oraz jakie są jej cechy charakterystyczne. Różnorodność jest tutaj bardzo wielka, każdy dostrzeże, że na niemieckie potrawy każdego dnia składa się bardzo duża ilość przeróżnych składników. Oczywiście dania na terenie Niemiec różnią się od siebie w zależności od danego regionu. Co więcej można rzec, że potrawy te to wielka mieszanina dań, jakie to pochodzą niemal z każdej części świata. Przede wszystkim na tym terenie możemy spotkać się z bardzo tłustymi potrawami jednakże są też takie, które wyróżniają się bogactwem warzyw. Dania narodowe w Niemczech to przede wszystkim zupa z węgorza, a także rosół wołowy. Co więcej ludzie ci uwielbiają kapustę, którą to łączą z piwem. Znanymi potrawami niemieckimi są także sznycle po wiedeńsku, ale także nie wolno zapomnieć o specjałach stworzonych z jabłek oraz o zupie knedlowej. Charakterystyczne są także niemieckie wypieki, które to zawierają wielkie ilości bitej śmietany. Oczywiście większość produktów jest tu bardzo wysoko kalorycznych.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Jedzenie o zdrowieJedzenie o zdrowie
    Jak wskazuje znane przysłowie, jesteśmy tym, co jemy. Z tego powodu powinniśmy uważać na to, co jemy, by nie narażać się na poważne choroby. Nieodpowiednie jedzenie może prowadzić nie tylko …
  • Bogactwo kuchniBogactwo kuchni
    Każdy z nas lubi poznawać jakieś nowoczesne rozwiązania i możliwości, również jeżeli chodzi o kuchnię i kulinaria. Dzisiejszy świat kulinarny daje nam mnóstwo fantastycznych rozwiązań i możliwości. Każdy z nas …
Grudzień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Strony