W każdy z domów są takie potrawy, które z całą pewnością na samo wspomnienie powodują, że kapie nam ślinka. Dzięki właściwym recepturom oraz sposobom przygotowania poszczególnych dań jesteśmy w stanie bardzo szybko znaleźć dla siebie stosowne rozwiązania dla swoich potrzeb smakowych nader szybko. Jednym z przysmaków dzieciństwa nie jednego z nas jest z całą pewnością kiełbasa swojska, która według receptury dostępnej w naszym kraju nie jest dostępna nigdzie indziej. Ogromnym jej walorem jest przede wszystkim to, że jeżeli mamy odpowiednio suche miejsce do jej trzymania to może ona przeleżeć wiele lat i się nie zepsuć pod warunkiem, że zrobiona jest tylko z jak najbardziej naturalnych dodatków. Jeżeli będziemy mieli dla siebie do dyspozycji właściwej jakości mięso oraz będziemy umieli je dobrze przyprawić to nasza kiełbasa z pewnością będzie smakowała jak za dawnych czasów. Kwestią nader istotną jest tutaj jednak tylko, aby również umieć odpowiednio długo ją wędzić, aby mogła osiągnąć swój jedyny i niepowtarzalny aromat. Po jej ostatecznym przyrządzeniu z całą pewnością zniknie ona równie szybko co się pojawiła. Jej niebanalnego smaku nie można bowiem zamienić na dosłownie żaden inny.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Kuchnia bawarskaKuchnia bawarska
    Wielu polaków pomimo wszystkich obostrzeń ze strony zdrowia nader kocha się w naszej rodzimej swojskiej kuchni, która znana jest z ogromne ilości mięs oraz tłuszczów te wszystkie rzeczy przez wiele …
  • Można by rzec- kuchnia kryzysowaMożna by rzec- kuchnia kryzysowa
    Porównując kuchnię Wielkopolską do innych regionalnych kuchni naszego kraju bardzo szybko zauważymy, że jest ona kuchnią prostą i zarazem skromną. Dominują tutaj potrawy, które przyrządzane są na bazie ziemniaków. Warto …
Czerwiec 2018
P W Ś C P S N
« sty    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930  
Strony