Kto z nas nie pamięta wspaniałego smaku swojego dzieciństwa, gdzie jako małe dzieci byliśmy rozpieszczani przez swoje mamy i bacie? Chyba nie ma takiej osoby, która tego nie pamięta. Słodkości jakie jedliśmy były pyszne, niepowtarzalne, dobre, i co najważniejsze zdrowe i bez konserwantów. Bardzo wiele rzeczy robiło się samemu, własnoręcznie bez konserwantów i wtedy naprawdę wiedziano że dana potrawa jest dobra i nie zaszkodzi dziecku. W dzisiejszych czasach potraw jest bardzo dużo zwłaszcza tych gotowych do kupienia w sklepach i są t budynie w proszku, kisiele o różnych smakach nawet już takie które wsypuje się do gorącej wody, miesza się i jest to gotowe do spożycia. Kiedyś było to do niepomyślenie, aby takie rzeczy półprodukty podawać swoim dzieciom. Samemu robiło się budyń, kisiel, galaretkę czy lody. Lody były o różnych smakach w zależności od tego co lubiły dzieci. Smaki z dzieciństwa to też pyszne drożdżowe babeczki, bułeczki z nadzieniem, plecionki, babki drożdżowe które dzieci wręcz uwielbiały. Oprócz tego takim wspaniałym i niezapomnianym smakiem z dzieciństwa jest wata cukrowa kręcona na patyku, bardzo słodka o różnych kolorach. Każde wyjście z domu musiało być zakończone właśnie kupieniem waty cukrowej.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Gotowanie dla turystówGotowanie dla turystów
    Gotowanie dla turystów, jest jak najbardziej wyzwaniem, na które należy się postarać zwrócić uwagę. Dania różnego rodzaju, są bowiem sprawdzane, jak i też ludzie dodatkowo starają się, aby stworzyć w …
  • Smaki lataSmaki lata
    Każda pora roku jaka jest cechuje się tym, że pojawiają się warzywa i owoce sezonowe, a latem właściwie tych owoców jest pod dostatkiem. Wiadomo, że w Polsce mamy cztery pory …
Sierpień 2017
P W Ś C P S N
« sty    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Strony