Kto z nas nie pamięta wspaniałego smaku swojego dzieciństwa, gdzie jako małe dzieci byliśmy rozpieszczani przez swoje mamy i bacie? Chyba nie ma takiej osoby, która tego nie pamięta. Słodkości jakie jedliśmy były pyszne, niepowtarzalne, dobre, i co najważniejsze zdrowe i bez konserwantów. Bardzo wiele rzeczy robiło się samemu, własnoręcznie bez konserwantów i wtedy naprawdę wiedziano że dana potrawa jest dobra i nie zaszkodzi dziecku. W dzisiejszych czasach potraw jest bardzo dużo zwłaszcza tych gotowych do kupienia w sklepach i są t budynie w proszku, kisiele o różnych smakach nawet już takie które wsypuje się do gorącej wody, miesza się i jest to gotowe do spożycia. Kiedyś było to do niepomyślenie, aby takie rzeczy półprodukty podawać swoim dzieciom. Samemu robiło się budyń, kisiel, galaretkę czy lody. Lody były o różnych smakach w zależności od tego co lubiły dzieci. Smaki z dzieciństwa to też pyszne drożdżowe babeczki, bułeczki z nadzieniem, plecionki, babki drożdżowe które dzieci wręcz uwielbiały. Oprócz tego takim wspaniałym i niezapomnianym smakiem z dzieciństwa jest wata cukrowa kręcona na patyku, bardzo słodka o różnych kolorach. Każde wyjście z domu musiało być zakończone właśnie kupieniem waty cukrowej.

Leave a Reply

Czy wiesz że
  • Wino do konkretnych potrawWino do konkretnych potraw
    Mając odpowiedni smak lub polegając na smaku innych, można wzbogacić swoje potrawy poprzez dobór do obiadu czy kolacji odpowiedniej lampki wina. Dzięki temu, że uczyni się to w skuteczny i …
  • Nowoczesna kuchniaNowoczesna kuchnia
    W coraz większej ilości domów wielki nacisk wprowadza się przede wszystkim na odpowiedni komfort jeżeli chodzi o poszczególne pomieszczenia oraz ich wyposażenie. Nie trzeba się wiele rozwodzić nad tematem tego, …
Kwiecień 2018
P W Ś C P S N
« sty    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  
Strony